Att vara en mötesplats på Brynäs och en plats för många olika verksamheter är vårt mål och vår idé. Vi är unika – den enda mötesplatsen öppen för alla på Brynäs, stadsdelen utan bibliotek.

Kulturum är en oberoende och lokal förening. Vi finns i Brynäs centrum i vår lokal Brynästorget. Vi finns också i Gävles Kulturhus (fd fängelset) på Hamiltongatan.

Kulturum är en plats för studier, barn- och ungdomsverksamhet, för diskussioner och öppna möten och olika slags kulturevenemang som alla kan delta i. Och nästan allt vi gör kostar ingenting för deltagarna.

Våra lokaler är öppna alla vardagar. Det betyder en rad mer eller mindre spontana besök av människor som har frågor eller funderingar och gärna vill prata med någon. Över huvud taget är vi öppna för det spontana som alltid finns när man pratar med människor. Sådana möten kan leda vidare till nya möten, kanske till ett projekt som du vill genomföra. Då kan vi hjälpas åt.

I våra stadgar sägs att Kulturum ska: 
•  främja demokrati och demokratiska tänkesätt
•  ta initiativ till möten mellan människor från olika länder och olika generationer
•  främja jämställdhet mellan kvinnor och män
•  skapa möten av och för barn och ungdomar
•  vara ett forum för samhällsfrågor och medborgarinflytande

Du kan bli medlem i föreningen Kulturum. Medlemsavgiften är f n 100 kr per år. För seniorer, ungdomar och arbetslösa eller studerande är medlemsavgiften 50 kr per år.

Jag vill bli medlem >

Läs mer om Kulturums filosofi i färg >