Arkivet

Här finns tidningen Vi på Brynäs alla nummer utom ett (nr 4) som pdf-fil. Du kan också hämta gamla nummer på Kulturum Brynästorget i Brynäs centrum.

Tidningen Vi på Brynäs kom ut med 13 nummer mellan oktober 2006 och mars 2013.

vi pa brynas alla nr

Här finns tidningen Vi på Brynäs alla nummer utom ett (nr 4) som pdf-fil. Du kan också hämta gamla nummer på Kulturum Brynästorget i Brynäs centrum.

Tidningen Vi på Brynäs kom ut med 13 nummer mellan oktober 2006 och mars 2013.

vi pa brynas nr 01

I det första numret stod en grupp Gävlepolitiker utanför Tempo på Styrmansgatan. Man hade bjudit in Brynäsborna för att prata Brynäs, men bara någon enstaka dök upp. Dikten ”Brynäs bryr mig inte” av estradpoeten Ingela Wall kryddade tidningen.

Läs Vi på Brynäs nr 1 >

vi pa brynas nr 02

I nummer 2 krävde Brynäsborna att parkeringsplatserna på Agötorget måste bort. Nja, sa kommunen, men kritiken tog och i ett senare nummer kunde vi berätta att torget befriats från bilar utom närmast Kaserngatan..

Läs Vi på Brynäs nr 2 >

vi pa brynas nr 03

Om Brynäs IF:s damfotboll kunde man läsa i nr 3, liksom om vad kommunens översiktsplan kan betyda för Brynäs, och om Ingrid Kumlins böcker om det gamla Fattig-Brynäs. Dessutom fanns en artikel med en fråga som fortfarande hänger i luften: Kan Brynäs drabbas av översvämningar?

Läs Vi på Brynäs nr 3 >

vi pa brynas nr 05

Det kostade 100 miljoner kronor att ta bort gifterna i mark och vatten kring Gasklockorna, räknade vi ut i nummer 5.

Vi gick på Gävle Bock- och Tackteater och hälsade på hos RFSL i lokalerna på Brynäs och pratade om attityder till olika sexuella läggningar.

Läs Vi på Brynäs nr 5 >

vi pa brynas nr 06

I nummer 6 handlade det om Stenebergsparkens framtid Second hand-mode.

Läs Vi på Brynäs nr 6 >

vi pa brynas nr 07

I nr 7 fanns ett reportage om kinesiska studenter på Brynässkolan och om kritik mot Gävle Energi och Gävle Vatten för skövlingen i det då blivande naturreservatet T-udden.

Läs Vi på Brynäs nr 7 >

vi pa brynas nr 08

Gör något åt Högbergsplan så att vi kan spela fotboll där! krävde ett gäng killar i nummer 8. Vi skrev om att bussen kommer tillbaka (som nr 14) till Brynäs.

Läs Vi på Brynäs nr 8 >

vi pa brynas nr 09

I nummer 9 berättade Ibbe Diouf från Paris om jobbet på fritidsgården Brynjan. I december 2010 ställde vi frågan: Hur går det för Leaf? I mars 2012 kom svaret: Nedläggning.

Läs Vi på Brynäs nr 9 >

vi pa brynas nr 10

Det handlade om fågelskådare på T-udden i nummer 10, om spårvagn utan spår vid Gasklockorna, och om Högskolans stora vindtunnel vid Styrmansgatan som analyserade klimatet i Nicosia på Cypern.

Läs Vi på Brynäs nr 10 >

vi pa brynas nr 11

I nummer 11 berättade anställda vid Bergmästaren att vården är bra, men vardagen tråkig för de äldre på grund av minskad personalbemanning. Vi skrev även om att det kan bli nya bostäder på S Skeppsbron, inklusive ett höghus, och att ungas brottslighet minskar.

Läs Vi på Brynäs nr 11 >

vi pa brynas nr 12

Kyrkorna på Brynäs var ett tema i nummer 12, ett annat att Brynäs IF fyllde 100 år.

Läs Vi på Brynäs nr 12 >

vi pa brynas nr 13

Det sista numret av Vi på Brynäs handlar om ungas syn på framtiden, att blandningen är bra för Brynässtaden samt
att om 2 år (2015) ska spårvagn nr 23 rulla på Brynäs igen efter 60 år.

Läs Vi på Brynäs nr 13 >