Språkstöd

På måndagar och torsdagar erbjuder Kulturum språkstöd för dem som vill träna svenska. Vi är glada att vi har många volontärer som vill leda språkstudierna. Åtskilliga av dem är seniora pedagoger, men inte alla, och vi vill gärna att fler frivilliga ska hitta till oss. Och du behöver inte vara eller ha varit lärare. Den främsta meriten är att vilja vara en del av ett Gävle som välkomnar människor som vill skapa sig en framtid i Sverige.
De flesta besökare som kommer till oss är relativt nyanlända. Många väntar på asyl och på utbildning på Svenska för invandrare (SFI) och Komvux. I språkstödet delar vi in deltagarna i grupper som motsvarar deras kunskaper i svenska språket.
Turkan Kaya, Kulturums verksamhetsledare (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.) kan ge mer information.

sprakstod kulturum1

sprakstod kulturum2

sprakstod kulturum3

 

Fördel Barn

Kulturum är med i projektet Fördel Barn som vill sprida kunskap om hur viktigt det är för små barn att få utveckla sitt första språk. Ett utvecklat förstaspråk är nyckeln till all annan inlärning i skolan och i livet. Att behärska sitt förstaspråk är också viktigt för att barn med tiden ska förstå att de själva bestämmer sin identitet, bestämmer vem jag är.