Brynästidningen

Tidigt etablerades en tidning med namnet Vi på Brynäs

Här finns tidningen Vi på Brynäs alla nummer utom ett (nr 4) som pdf-fil. Du kan också hämta gamla nummer på Kulturum Brynästorget i Brynäs centrum.

Tidningen Vi på Brynäs kom ut med 13 nummer mellan oktober 2006 och mars 2013.

Vi på Brynäs nr 13

Vi på Brynäs nr 13

Det sista numret av Vi på Brynäs handlar om ungas syn på framtiden, att blandningen är bra för Brynässtaden samt att om 2 år (2015) ska spårvagn nr 23 rulla på Brynäs igen efter 60 år.

läs mer
Vi på Brynäs nr 11

Vi på Brynäs nr 11

I nummer 11 berättade anställda vid Bergmästaren att vården är bra, men vardagen tråkig för de äldre på grund av minskad personalbemanning. Vi skrev även om att det kan bli nya bostäder på S Skeppsbron, inklusive ett höghus, och att ungas brottslighet minskar.

läs mer
Vi på Brynäs nr 10

Vi på Brynäs nr 10

Det handlade om fågelskådare på T-udden i nummer 10, om spårvagn utan spår vid Gasklockorna, och om Högskolans stora vindtunnel vid Styrmansgatan som analyserade klimatet i Nicosia på Cypern.

läs mer
Vi på Brynäs nr 9

Vi på Brynäs nr 9

I nummer 9 berättade Ibbe Diouf från Paris om jobbet på fritidsgården Brynjan. I december 2010 ställde vi frågan: Hur går det för Leaf? I mars 2012 kom svaret: Nedläggning.

läs mer
Vi på Brynäs nr 5

Vi på Brynäs nr 5

Det kostade 100 miljoner kronor att ta bort gifterna i mark och vatten kring Gasklockorna, räknade vi ut i nummer 5.

Vi gick på Gävle Bock- och Tackteater och hälsade på hos RFSL i lokalerna på Brynäs och pratade om attityder till olika sexuella läggningar.

läs mer
Vi på Brynäs nr 3

Vi på Brynäs nr 3

Om Brynäs IF:s damfotboll kunde man läsa i nr 3, liksom om vad kommunens översiktsplan kan betyda för Brynäs, och om Ingrid Kumlins böcker om det gamla Fattig-Brynäs. Dessutom fanns en artikel med en fråga som fortfarande hänger i luften: Kan Brynäs drabbas av översvämningar?

läs mer