27 februari 2024

Aynur Ismayilova, 34

Aynur kommer ifrån Azerbajdzjan och är utbildad lärare inom teknik, hon har varit i Sverige i cirka ett år. Först kom hon till Södertälje där hon bodde i fem månader, efter det bodde hon i Boden i tre månader, sen kom hon till Gävle och har bott här sedan dess.

I Gävle blev hon rekommenderad av en SFI-lärare att börja på Kulturum, detta för att hon skulle få mer tid och möjlighet att lära sig svenska. Det hjälper att vara här tycker hon.

– Det känns bekvämt att vara på Kulturum, vi får prata med personer ifrån olika länder och hitta varandra med hjälp av det svenska språket trots olika kulturer.

Hon gillar Kulturum eftersom det hjälper personer som kommer hit att lära sig förstå samhället bättre.

– Man får utveckla språket, och lära sig hur systemet i Sverige fungerar.

Tidigare har Aynur varit på olika språkcaféer omkring i Sverige, som när hon bodde i Södertälje och Boden. Hon vill alltid hitta språkcaféer för att lära sig svenska. Hos Kulturum så tycker hon att det är lättare att lära sig eftersom det är många olika kulturer, och det är snällare här än språkcaféet hon var på i Södertälje.
När Aynur tänker på framtiden så hopas hon att hennes språk ska utvecklas så att hon får använda sig av sin utbildning till lärare och börja undervisa.

– Fler borde komma hit till Kulturum.

Aynurs val

Mat: torsk, pasta, allt med aubergine och vitlök
Musik: Gillar all musik, men speciellt traditionell musik ifrån Azerbajdzjan och artisten Aygün Kazimova.