16 oktober 2023

Ray Nordström, 75

Ray har varit med rätt länge på Kulturum.
Genom sin fru kände han Turkan, som jobbade med projektet Skolan Mitt i Byn, och tack vare dem började han som volontär på språkcaféerna.
Eftersom han i botten är lärare så kände han att han kunde bidra på något sätt. Förutom en paus under Corona så är han en av volontärerna som har varit med längst på Kulturum.

För Ray så är Kulturum så mycket större än sina språkcaféer.
– Turkan och Sarah har gjort så mycket. Filmerna, som den på SVT, gymnastik och andra aktiviteter. Jag är bara med på språkcaféerna, och där har jag fått träffa så många människor. Framgångsfaktorn är dock Turkan och Sarahs sätt att arbeta. Deras välkomnande attityd, i ord, handling och kroppshållning. Det gör att folk vågar komma hit.

För Ray så har upplevelsen av att jobba som volontär på Kulturum varit underbar och hur han har träffat människor som han beskriver som fantastiska. Han poängterar att Kulturum är viktigt för dem.
– Kulturum har varit och är viktigt under lång tid. Integrationsarbetet som helhet i Sverige är inte helt bra, så allt som kan hjälpa till är viktigt. Jag tycker att inkludering är ett bättre ord. De som kommer hit ska få bli en del i samhället. Deltagarna här är så otroligt duktiga, fina och kloka. Jag vill att de ska få känna att de har en chans att komma in i samhället.

 

 

Rays val

Mat: Sushi
Musik: Laleh, the Beatles